söndag 11 september 2011

Snabb start!Ja då var man hemkommen från en veckas jakt i Ånge. Det var lyckat! Tre minuter på pass sen var det klart. Vilken tur att jag hann ladda! Nej skämt å sido... En älg fick jag äran att skjuta och det blev första morgonen, och det gick snabbt det gjorde det. Ärligt talat, jag stod med skotten i näven när älgen kom så det var bara att rappa på. Resultatet blev en tjur. Vilken tur att hornet inte var större så att det kom med hem, tyckte frugan...

Det var femte året vi var där och tidigare år har vi verkligen haft tur med vädret,visst har det varit lite för varmt. Men i veckan fick vi igen för allt det fina väder som har varit. Efter att jag skjutit så började det att regna lite lagom sen bara det ökade. Vi gjorde ett uppehåll mitt på dagen för att vila och byta kläder,då höll det upp. Start kl 13, gissa om folk blev blöta. Tisdag likadan men då åkte vi för att köpa både nya kläder och regnkläder. Jag behöver väl inte skriva hur det var på onsdagen,det var värre. Men sen blev det riktigt bra väder dom sista dagarna.Efter dessa förhållande ska man nog vara nöjd med att det ramlade 8 st älgar.

Nytt för i år var detta specialbygge av utomhusdusch. Hela paketet fungerade perfekt,kokgryta med vattenslang som slinga och termostatblandare i tältet.

Här hemma på åteln är grisarna på besök vart fjärde dygn.

1 kommentar: